Com cuidar las tovalloles

26/06/2020

¿Li dónes als teus tovalloles la cura que es mereixen? Entrem en una situació assetjada per l'coronavirus, i potser ara més que mai cal prestar el màxim d'atenció en la higiene d'aquesta i de qualsevol peça, sobretot d'aquelles peces d'ús diari com són les tovalloles. Quan vam sortir de la dutxa i ens emboliquem en una tovallola suau, vam gaudir molt d'aquest moment, però, després d'usar-la, li donem la cura que es mereix?

La tovallola requereix d'un ús diari, en el cas d'ús domèstic, i no hi ha una ciència exacta sobre cada quan s'ha de rentar, o després de certs usos. El recomanable en la majoria de casos és fer un rentat setmanal de la tovallola, tot dependrà de l'ús diari, si li doneu-vos molt ús a la tovallola, el temps pot reduir-se a tres dies. Encara que l'important és que cada membre de la família utilitzi la seva pròpia tovallola, per al seu ús personal, no compartir.

cuidado-de-las-toallas

Com ja hem dit, el rentat vindrà indicat segons l'ús que li donem a la tovallola a la llar, però quan ens desplacem a un altre entorn com és el gimnàs, el rentat ha de ser després de cada ús, un cop haguem tornat de gimnàs la tovallola ha d'anar directament a la rentadora, i no barrejar-se amb les altres tovalloles abans de la rentada.

Les zones humides de la casa, com el bany, la dutxa són llocs perfectes per virus, bacteris i fongs, i aquests poden provocar infeccions a la pell. La majoria d'aquest tipus de microorganismes no suposen un risc, ja que vénen del nostre propi organisme, però aquests es poden multiplicar a la tovallola, si no la rentes de forma correcta.

En el cas de l'COVID-19 cal recordar que cal un rentat a una temperatura superior als 60 graus, i mai barrejar les tovalloles dels diferents membres de la llar.

Hi ha consideracions d'experts que aconsellen que el rentat ha de ser per ús i no per dies, i que el rentat ha de ser després de tres usos. En qualsevol cas, si notem olor a la tovallola, hem de rentar-lo sense esperar i si pot ser assecar després del seu ús en zones obertes, ventilades.

El rentat de la tovallola és aconsellable a temperatures altes, mínim 60 graus. Podem afegir un sabó amb oxigen actiu que ajudarà a eliminar els gèrmens.

cuidado-toallas

Per mantenir la suavitat de la tovallola abans i després del seu ús, aquí us deixem alguns consells.

Abans de l'estrena de la tovallola, és recomanable realitzar un rentat en un programa curt, amb poc detergent i sense suavitzant, ja que els compostos d'aquests redueixen l'absorció de les teles.

Després del seu ús utilitzarem els programes adequats amb detergents suaus a temperatures no excessivament altes, per a una conservació de les fibres. El suavitzant, com ja hem dit, no és recomanable, i en substitució utilitzarem un taponet de vinagre blanc que ajudarà al fet que la tovallola conservi el seu poder d'absorció, i eliminarà l'olor a humitat.

ÚS DE ASSECADORA, doncs cap problema, ja que a més sol deixar-les molt esponjoses.

Després d'això vam arribar a la conclusió que les tovalloles, tant de bany com de platja, se'ls ha de donar un rentat segons l'ús, i que el seu ús és personal, i en cap cas compartirem la tovallola.

QUAN CAL RENOVAR LA TOVALLOLA

Doncs potser l'indicatiu més clar és que les propietats d'assecat han anat minvant amb el temps, ja no s'assequen igual, o han perdut suavitat. Els experts, aconsellen un canvi cada dos o tres anys, però aquí tornem com abans, ens guiarem per l'ús de la tovallola, i si se li ha donat un ús fort, el temps es veurà també reduït.

Quan hagis de renovar les tovalloles, el nostre consell és utilitzar tovalloles 100% cotó, per la seva alta absorció, i suavitat.

Escull el teu producte per marca

Tejidos Sánchez Diaz Creaciones Euromoda Manterol Textil Mora Burrito Blanco Naturals Blanfil Stilia Rizo Basic Kids Licensing Secaneta Sirena Textil Vicente Barcelo Catotex

Suscríuret al nostre newsletter